Moji koně mě mají rádi, protože jsem pro ně výhodná

Onehdá jsem na webu jednoho českýho horsemana narazila na to, že prý chlapi chtějí, aby je jejich koně poslouchali a ženský naopak chtějí ze všeho nejvíc, aby je jejich koně měli rádi. No a pak hned navazuje tím, jak na to jdou ty ženský blbě, přes pamlsky. Ale abych ho hned šmahem neodsoudila za to, že odsoudil pamlskování… píše totiž taky to, že to zkoušel, ale výsledek prý nebyl nic moc, nejen že se koně nezlepšili, oni se zhoršili. No, asi to dělal blbě. Ale abych nebyla nespravedlivá, oni ty pamlsky taky nejsou všespásný.

A jak jsem to teda udělala, aby mě holky měly rády? (Jasně, polidšťování je špatně, ale emoce mají a v lebedách se jim nějaké ty myšlenky taky prohánějí, takže prostě “holky”).

  • Předně jsem si je odstěhovala domů. Více kontaktu, způsobuje to, že se lépe poznáte a jste pro sebe vzájemně čitelnější.
  • Jsem užitečná i co se bezpečnosti týče, protože když se někde v dáli něco semele, jdu se tam podívat první a dám kobylám echo, že to je OK a můžou tam taky. Dokážu se přiblížit k fakt nedůvěryhodnejm věcem, který mi spouštějí z pohledu mých koní záchvaty štědrosti. No, jasně, protože když přijdou za mnou a za tou nedůvěryhodnou věcí, dostanou zpravidla něco k jídlu. 
  • Umím nasadit masku proti hmyzu. Ale jenom, když kobyly chtějí, nenutím je.
  • Moje superhero vlastnost jsou nehty. Dokážu s jejich pomocí drbat pupky, uši, nohy, hlavy, prdele, vemena, prostě co si tak gertrudy vymyslej, že by chtěli podrbat. Vydržím drbat dlouho. 
  • Funguju na zavolání. Prostě ať se děje cokoli, bestie zařvou a já běžím zkontrolovat, jestli je někde něco netlačí, neměly blbej sen nebo tak něco.
  • Jsem zdroj zábavy. Když přijdu, většinou se něco děje. Jezdím s kolečekem, lomozím s nářadím, šustím s plachtou, hážu kamením, řežu větve, ale taky dokážu opáskovávat a co je důležitější odpáskovávat zakázaná územní. Umím rozmísťovat mrkev pod kužely. Dokážu postavit kavalety, který když se přejdou, tak je za to mrkev.

Určitě jsem na nějakou ze svých kvalit, kvůli které by si mě měl kůň pořídit zapomněla… nevadí, i s tímhle se dá pracovat. Akorát je potřeba myslet na to, že klady musí převyšovat zápory, plusy musí přečíslovat mínusy. Prostě jedno šťourání v oku vyžaduje třikrát přinést kyblík, dvanáctkrát podrbat pupek  a dvakrát nasadit masku. Nebo prostě tak nějak podobně, mno. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *