Vyzkoušeli jsme… Audevard Balsamic Air a Harpagyl

https://www.drvet.cz/audevard/

Ráda dostávám emaily. Protože mě baví odepisovat. Proto ráda dostávám emaily, na které se odepsat dá. Bohužel většinou mám schránku plnou potvrzení objednávek, faktur, newsletterů, reklamních mailů a tak. Minulý týden jsem ale dostala reklamní mail, který mě docela potěšil. Bylo v něm totiž, že mám psát. Někdo z firmy Audevard dostal geniální nápad, jak si zajistit zadax recky na svoje produkty. Teda zadarmo… no, nabízejí v tom mailu slevu 15 %, když jim napíšete recenzi na nějaký produkt. 

OK, řekla jsem si teda. Dva produkty od Audevardu, to je taková farmaceutická laboratoř, která se zaobírá vývojem různých produktů pro koně, mám vyzkoušené a nejsem s nima úplně nespokojená. Sice člověk žijící v tzv. “strukturálně postiženém kraji”, navíc pracující pro příspěvkovou organizaci musí vyměnit rohlíky za chleba, aby si mohl tohle fajnový zbožíčko dovolit, ale co bych pro ty svoje herky neudělala… teda když nebudu muset péct ten chleba doma a k tomu z mouky ze žaludů, žejo. Což zpravidla hrozí po návštěvě veterináře nebo obchodu s jezdeckými potřebami, ale to odbočuju. 

První věc, kterou jsem od téhle společnosti objevila, byl Audevard Balsamic Air. Je to takový malý zázrak ve velký flašce. Když Sísa začala jednou na podzim chrmlat, tak jsem si tak jako říkala, že než se na ní dorazí podívat paní doktorka, tak jí zkusím ulevit nějakým tím sirupem. No, je toho všude plno, však to znáte – borovicový sirupy, jitrocelový sirupy, všelijaký protikašový sirupy. Proč sirup, protože jsem veš líná, sirup se naleje do kyblíku a nemusí se s ním nic kejklit, zatímco bylinky se musí spařit, louhovat, nesmí se na ně zapomenout přinést horká voda – jsou sice super, ale jsou s nima hrozný logistický problémy, když má člověk hosipa. 

Balsamic Air na kašel

Jo a ten Balsamic air. Tak ten jednak krásně voní, jednak mě zaujal z toho důvodu, že neobsahuje tuny cukru a navíc má jednu složku, co se jmenuje mravenčan sodný, sice nevím, co to je, ale ten název se mi líbí. Nejlepší na tomhle elixíru bylo, že Sísu zbavil kašle, než veterinářka vůbec stihla dorazit. Za tři dny bylo po problému. Jasně, možná to byla náhoda. Netvrdím nic ve smyslu, dejte svým dušným koním Balsamic Air a svět bude znovu růžový, Sísa není dušná (ťuky, ťuk), ale na podzimní chrchel nám to pomohlo. Super je tenhle přípravek v takových těch obdobích, kdy se prudce střídají teploty. Přes den nad patnáct, v noci kousek nad nulou a mlha, kam se podíváš. To pak nasazuju tuhle meducínu i jen tak, když herky tzv. blbě čuměj, asi by se to nemělo, ale funguje to. 

Jo a teda musím přiznat, že jednou když jsem byla marod, tak jsem se dopustila donebevolajícího mrhání, nalila jsem jedno víčko BéÁčka do hrnce na kamna a pak jsem to inhalovala (rozuměj celej kvartýr byl tejden natáhlej eukalyptem) a udělalo mi to moc dobře. No, sice to k tomu není určený, ale co už, kolikrát ochutnávám i koňský granule, čuchání koňského sirupu mě nemůže porazit. My, co jsme se narodili v 80. letech na severu, jsme zvyklý čuchat ledasco.Takže za mě Audevard Balsamic Air doporučuju a nemám to zaplacený, protože slevu 15 % ať si strčej. 

Druhou věc, co jsem vyzkoušela od Audevardu byl Harpagyl. To bylo tak. Sísu nakopnul zlý, zlý fjord (ve skutečnost vůbec zlý nebyl a holky se prostě jen tak koňoškorpily) do nožičky. Nožička otekla a já v záchvatu péče začala podávat asi tak miliardu různých preparátů, točit nožičku do fleecových bandáží, které jsem nastříhala z larisy od tchýně (stejnak byla hnusná, ta larisa). A jedním z těch preparátů byl právě Harpagyl. Nemůžu teda spolehlivě tvrdit, že by na otok pomohl, možná to byla ta larisa, ale psali tam, že to je na bebíčka, navíc to bylo drahý, tak by to fungovat mělo. Jediné, co by snad mohlo popírat funkčnost, je, že to nesmrdí jako peklo a není to ani moc hnusný (vy to neochutnávejte). Faktem je, že velice, velice brzy Sísa začala lítat po výběhu jako pošuk, což u nás v zimě není moc bezpečné (modří vědí), a tak jsem postupně všechna kosťo-šlachozlepšovadla eliminovala, aby zase začala chodit “pěšky”. 

Harpagyl na klouby

Žádné další zkušenosti s výrobky od Audevard nemám. Zatím nebyla příležitost, ale jsem ráda, že jsem na ně onehdá narazila a vím o jejich existenci. S tím, co jsem zatím vyzkoušela, jsem totiž spokojená. A tohle píšu upřímně a zadarmo, konec konců si neumím představit soudného člověka, který by za tenhle text zaplatil, i když v něm zcela výjimečně nemám žádné tuze sprosté slovo…a jsem jenom přisprostlá.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *